Iveta Králiková - dekoratívne medovníky

 

 

Iveta Králiková - dekoratívne medovníky

Všeobecné informácie o produktoch:

Medovníky sú neodmysliteľnou súčasťou Vianoc v každej rodine a zároveň jedným zo symbolov v slovenských príbytkoch. Naše srdcia si získali  vďaka svojej neodolateľnej vôni a dokonalej chuti.

Do cesta patrí iba kvalitný med (používam čerešňový, ktorý je najviac aromatický) od našich včeličiek a domáce vajíčka od regionálnych dodávateľov.  Tak ako cesto by malo pár hodín, ba aj dní pred pečením odpočívať, tak aj upečené medovníčky je potrebné nechať odležať. Med totiž dlhšie pracuje. Ak sú medovníčky tvrdšie, treba ich nechať voľne položené  aby nabrali vlhkosť zo vzduchu, nakoľko med je hygroskopický a pohlcuje vlhkosť. Medovníky vyrábam výlučne z prírodných surovín, bez pridania konzervačných látok.

 Pri zdobení používam prvky ľudovej tvorby – mriežkovú a čipkovú techniku. Vďačnou výzdobou sú ornamenty a kvietky rôznych tvarov a veľkosti. Medovníky zdobím bielkovou polevou. Zdobenie medovníkov si vyžaduje neskutočnú trpezlivosť, fantáziu a čas. Aj keď používam ten istý postup pri pečení, zdobení, vždy z každého jedného kusu vznikne originál vône, krásy a chute. Vianoce bez medovníka si neviem  predstaviť ja ani moja rodina. Vianočný stromček máme ozdobený medovníkmi, ktoré počas  sviatkov rozvoniavajú celý byt. V tomto vianočnom čase sa veľkej obľube tešia medovníkové gule a srdcia, ktoré vyzerajú, ako keby boli vyfúknuté z cesta. Som veľmi rada, keď môžem svojimi medovníkmi niekoho potešiť.

Informácie o výrobcovi

K pečeniu medovníkov som sa dostala vďaka deťom, ktorým som chcela urobiť radosť a trvá to už  25 rokov. Postupne som sa zdokonaľovala hlavne v zdobení medovníkov. V roku 2011 som sa cez našu ZO SZV  prihlásila na kurz pečenia medovníkov k pani Márii Murárikovej, našej známej medovnikárke, ktorá je držiteľkou viacerých svetových ocenení a v príprave medovníkov patrí k absolútnej svetovej špičke.  Od nej som získala recept, podľa ktorého pripravujem medovníky.  Keďže sme včelárska rodina a počas sezóny sa venujem spolu s manželom našim včelám, pečeniu medovníkov sa  venujem hlavne v zimnom období.

Predajné miesto:
Priamo u výrobcu na objednávku.

Ďalšie predajné miesta:

Regionálne trhy a jarmoky

© Copyright produktnovohrad